Ieiet / Login Reģistrēties / Register
€6.30
Auksti spiesta Amaranta sēklu eļļa ir augstvērtīga dabiska eļļa, kas tiek ražota no saulespuķu sēklu un amaranta sēklu maisījuma. Amaranta sēklu īpatsvars maisījumā ne mazāks kā 80%. Eiropā amarantu ieveda 16. gadsimtā. Zīmīgi, ka vārds "amarants" - grieķu valodā amarantos - nozīmē mūžīgais zieds, kas nekad nenovīst, un simbolizējis nemirstību. Mūsdienās...
Skaits

Auksti spiesta Amaranta sēklu eļļa ir augstvērtīga dabiska eļļa, kas tiek ražota no saulespuķu sēklu un amaranta sēklu maisījuma. Amaranta sēklu īpatsvars maisījumā ne mazāks kā 80%.

Eiropā amarantu ieveda 16. gadsimtā. Zīmīgi, ka vārds "amarants" - grieķu valodā amarantos - nozīmē mūžīgais zieds, kas nekad nenovīst, un simbolizējis nemirstību. Mūsdienās biologi amarantu dēvē visai daiļrunīgi - gan par "olbaltumvielu noliktavu", gan par "gadsimta atklājumu", gan par “šodienas un nākotnes kultūru"

Sastāvs: Linolskābe (46-50%), oleīnskābe (22-26%), palmitīnskābe (17-20%), skvalēns, dzelzs, kalcijs, vitamīns E.

Eļļa līdz 16% olbaltumvielu (no tām vairāk nekā 30% ir neaizvietojamās aminoskābes), līdz 15% tauku (50% no tiem ir polinepiesātinātā taukskābe Omega-6)

Eļļai ir visai augsts vitamīnu saturs (Е, А, B1, B2, B4 (holīns), С, D), cilvēka organismam nepieciešamie makro- un mikroelementi (dzelzs, kālijs, kalcijs, fosfors, magnijs, varš un citi), kā arī citas bioloģiski aktīvas vielas, kas nosaka šīs eļļas daudzveidīgās ārstnieciski profilaktiskās īpašības. 

Eļļas vislielākā vērtība ir tās unikālā sastāvdaļa - skvalēns.

Amaranta eļļu rekomendē imūnās sistēmas atjaunošanai un stiprināšanai, vielmaiņas traucējumu novēršanai, slimojot ar sirds un asinsvadu slimībām, kā arī ar aterosklerozi, slimojot ar onkoloģiskām slimībām, smago metālu, sāļu izvadīšanai, slimojot ar infekciju un sēnīšu slimībām, saindēšanās gadījumos ar pārtiku (ieskaitot alkohola sindromu), slimojot ar angīnu, ja ir apdegumi, ekzēma, čūlas un tamlīdzīgi ādas un gļotādas bojājumi, izgulējumu gadījumos, ja ir pūtes, kukaiņu kodumi, rētu ārstēšanai uz sejas, kā aizsargājošs pretgrumbu līdzeklis, kā barojoša viela un vitamīni nagiem, pirts un parastai masāžai, kā pretradikulīta līdzeklis, mazā iegurņa orgānu iekaisuma slimību ārstēšanai, dermatoloģisku slimību ārstēšanai, stomatītu ārstēšanai, parodontīta un parodontozes kompleksai ārstēšanai.

Lietošana: Iekšķīgi - pa 1 tējkarotei 3 reizes dienā 20-30 min pirms ēšanas vai, pievienojot ēdienam

Kosmētikā: kā ādas aizsarglīdzekli, detoksikācijai, ādas mitrināšanai, mīkstināšanai un barošanai

Ārīgi: ādas un gļotādas ieziešanai Var lietot arī masāžai.

Veselībai: Pretvēža, pretsēnīšu, antibakteriālas īpašības. Uzlabo atmiņu, samazina nogurumu, aizkavē grumbu veidošanos. Regulē holesterīna līmeni.

Kulinārijā: Pievieno salātiem un dārzeņu ēdieniem.

Auksti spiesta Latvijā.

Tilpums: 110ml

Pievienots vēlmju sarakstam:
Vēlmju saraksts
Pievienots iepirkuma grozam:
Iepirkuma grozs