Alubia pupiņas ir cietas pēc savas konsistences un tāpēc pirms vārīšanas iesakam tās uz nakti izmērcēt ūdenī. Šīs pupiņas ir ļoti populāras dažādos veģetāros ēdienos, jo satur daudz proteīna. Var...
Chana Dal satur maz tauku, daudz šķiedrvielu un bagātīgs ar proteīniem. Šo dālu ražo no brūnajiem turku zirņiem, tos nomizojot un zirņus sašķeļot. Lieliski garšo novārīts ar šķipsniņu kurkumas, indiešu...
Viena no galvenajām sastāvdaļām Kičari pagatavošanā. Labi garšos arī zupās un mērcēs. Dals bagāts ar dzelzi un B grupas vitamīniem, bez tam tas ir galvenais olbaltuma avots vēdiskajā kulinārijā. Moong...
Sastāvdaļas: kviešu milti (92%), ūdens.
Izcelsmes valsts: Pakistāna
Pagatavošana: nūdeles apliet ar verdošu ūdeni, atstāt ar vāciņu uz 5-7minūtēm. Pievienot garšaugus vai mērci pēc jūsu izvēles.
Iepakojums: 200g
Ātri pagatavojamas rāmen nūdeles.Atveriet iepakojumu un ieberiet nūdeles jau gatavā zupā vai sautējumā un 1 minūti sasildiet. Sastāvdaļas: kviešu milti, ūdens, ciete, sāls, kukurūzas eļļa, skābuma regulators E270, E325, stabilators...
Kala zirņi satur maz tauku, daudz šķiedrvielu un bagāti ar proteīniem. Nomizoti un sašķelti kala zirņi pazīstami kā chana daal.
Pirms vārīšanas iesakam uz nakti izmērcēt ūdenī.
Svars: 500g
Sastāvdaļas: kviešu milti, spinātu pulveris (3%), kāpostu pulveris (2%), sāls. Izcelsmes valsts: Taivāna Pagatavošana: nūdeles vārīt 2-3 minūtes pēc tam nogrieziet zemāku temperatūru un paturiet vēl aptuveni 2 minūtes. Nolejiet...
Melnās pupiņas.
Pagatavošana: pirms lietošanas nomazgājiet un atstājiet bagātīgā ūdens daudzumā mērcēties vismaz 12 stundas. Pēc tam pupiņas var vārīt.
Svars: 500g
Šīm pupiņām piemīt bagātīga, nedaudz salda garša. Varat vārīt kopā ar garšvielām un rīvētu kokosriekstu, kā arī taisīt biezus karijus un dālus. Labi padodas diedzēšanai. Salātos garšīgi izdiedzētas moth pupiņas...
Krēmīgi baltās pupiņas ar melno zīmīti jeb "actiņu" ir izcili garšīgas pat bez jebkādām garšvielām. Tās var pievienot zupām, dāliem vai gatavot pastas, kuras lietot uzkodām.
Svars: 500g
Tālajos Austrumos šīs pupiņas mēdz uzskatīt par augstvērtīgākajām. Austrumāzijas virtuvē adzuki pupiņas bieži ēd saldinātas. Adzuki ir vairāk cukura nekā citās pupiņās, tādēļ tās izmanto arī desertu un saldo ēdienu...
Rīsu nūdeles nesatur glutēnu un konservantus.Sastāvs: 90% Taizemes rīsi, 10% ūdens.Pagatavošana: Apliet ar siltu ūdeni uz apmēram 3 minūtēm. Kad nūdeles ir kļuvušas elastīgas, gatavojiet pēc saviem ieskatiem. Var pievienot...
Rīsu nūdeles nesatur glutēnu un konservantus.Sastāvs: rīsu milti 89,2% tapiokas ciete 10,3%, sāls.Pagatavošana: Vārīt karstā ūdenī apmēram 3 - 5 minūtes. Var pievienot sautētus, tvaicētus dārzeņus, dažādas garšvielas, kokospienu. Improvizācijai...
Indijā šīs lēcas sauc arī par Ulundhu. Šīm lēcām piemīt delikāta riekstu garša un izmanto pagatavojot dažādas zupas, sautējumus, mērci makaroniem un pikantos dālus.
Svars: 500g
Sarkanās pupiņas, dēvētas arī par čili pupiņām, lielisks vitamīna B9, šķiedrvielu un magnēzija avots. Tase vārītu pupiņu satur apmēram pusi nepieciešamās šķiedrvielu dienas devas cilvēka uzturā. Ieteicamas arī sirds slimību...
Urid split chilka lēcas plaši izmanto visā Indijā. No šīm lēcām var gatavot zupas, mērces, kraukšķīgās pankūkas. Pupas un lēcas satur maz tauku, daudz šķiedrvielu un bagāti ar proteīniem. Svars:...
Soba ir smalkas, pelēkbrūnas griķu un kviešu nūdeles. Tās ir iecienītas japāņu kulinārijā, kur tās tiek pasniegtas ar dažādām mērcēm, zupās, salātos u.c. ēdienos, aizstājot parastās nūdeles.Sastāvs: kviešu milti 84%,...
Soba jeb griķu nūdeles ir iecienītas Japānā.Paeksperimentējiet savā virtuvē ar šo lielisko produktu.Sastāvs: griķu milti 15%, kviešu milti 84%, sāls.Pagatavošana: Uzvāriet ūdeni, paturiet nūdeles 3 min. verdošā ūdenī. Tad noskalojiet...