Agaru iegūs no aļģēm. Aļģes ir bagātīgas ar jodu, kalciju, dzelzi un mikroelementiem. Šis recinātājs ir populārs veģetāriešiem un vegāniem. Nepiemīt specifiska garša vai smarža. Agaru nepieciešams uzkarsēt paralēli maisot...
Ajwain piemīt mazliet asa un rūgta garša ar ļoti spēcīgu aromātu. Indijas ziemeļos šo garšvielu pievieno miltiem, no kuriem pagatavo maizi. Populāra garšviela pagatavojot karijus. Ajwain sēklas uzlabo gremošanu, samazina...
Amchur pulveri sauc arī par "mango" pulveri, sastāvā - nenogatavojies mango. Garšviela piešķir nedaudz skābenu garšu ēdieniem, piemēram, zivīm, gaļai, dārzeņiem. Bieži izmanto citrona sulas vietā. Saskaņā ar ajurvēdu, gandrīz...
Asafoetīdai ir savelkoša rūgta garša, kā arī stipra smarža. To pievieno kā sastāvdaļu karijiem, salātiem un marinētiem dārzeņiem un mērcēm. Ajurvēdā kopš seniem laikiem asafoetīdu medicīnā izmanto pret histēriju, paralīzi,...
Bietes ir bagātīgs dzelzs, kālija un magnija avots, kā arī tās satur ievērojamu daudzumu B grupas vitamīnus un C vitamīnus. Biešu pulveri var pievienot piena produktiem, dažādiem spēcinošajiem kokteiļiem, konditorejas...
100% dabīgs bioloģisks kakao pulveris. Kakao pulveri iegūst samaļot kakao pupiņas. Tas ir augstvērtīgs antioksidantu, minerālvielu, īpaši magnija avots. Kakao piemīt libido veicinošas īpašības un tas satur serotonīnu, kas atzīts...
Karoba pulveris ir 100% dabīgs. Karobs gatavots no maizes koka augļiem (ceratonijas pupiņām). Pēc garšas tas atgādina kakao vai šokolādi. Karobs ir kakao aizstājējs, nesatur teobromīnu un kofeīnu, kas dažiem...
UZMANĪBU!!! Carolina Reaper čili ir vien no asākajiem čili pasaulē! LIETOŠANA UZ PAŠA ATBILDĪBAS Carolina reaper čili veidam asuma iedalījums ir 1.500.000 SHU (asuma mērvienības skala).Kā salīdzinājumam var minēt: halapenjo...
Asa un sūra garšviela. Iededzina agni, veicina teicamu apetīti. Pastiprina asinsriti, rada sviedrus, palīdz zarnu trakta darbībai, iznīcina tārpus un parazītus. Labs līdzeklis pret saaukstēšanos, klepu un aizcietējumiem. Iedarbojas attīroši...
Deggi Mirch ir Indijas sarkanais čilli, kas piešķir ne tikai asumu, bet arī pievilcīgu sarkanu krāsu ēdieniem. Asa un sūra garšviela. Iededzina agni, veicina teicamu apetīti. Pastiprina asinsriti, rada sviedrus,...
Kanēli citās zemēs sauc arī par tvaks (Indija), dalchini (hindi). Kanēlim ir salda, asa un rūgta garša. Tā asums samazina Kaphu, sadedzinot gļotas, amu, paaugstina Vatu un Pitu. Īpaši ieteicams...
Kanēli citās zemēs sauc arī par tvaks (Indija), dalchini (hindi). Kanēlim ir salda, asa un rūgta garša. Tā asums samazina Kaphu, sadedzinot gļotas, amu, paaugstina Vatu un Pitu. Īpaši ieteicams...
Citronzāle ir populārs pavadonis karijos, vokpannā gatavotos Āzijas ēdienos, zupās, jūras velšu ēdienos un marinādēs. Populāra kombinācija ir citronzāle un kokosriekstu piens. Kaltētu citronzāli var pagatavot tēju: ieberiet 1-2 tējkaroti...
Karsējoša, eļļaina un asa, tādēļ palielina pittu. Palīdz kontrolēt vatu un kaphu. Ir dabisks pretsāpju līdzeklis. Eļļa palīdz zobu sāpju gadījumā (ar eļļu samitrinātu vates tamponiņu ieliek sāpošajā zobā). Atvieglo...